Skip to content

HCRAI

Konferencia az emberközpontú MI-szabályozásról

A racionális gondolkodás és cselekvés törvényszerűségeinek és automatizálásának kutatása évszázadok óta folyik, és az elmúlt nyolc évtizedben a mesterséges intelligencia (MI) kapcsán felgyorsult. Az elmúlt évtized technológiai fejlődése megnyitotta az utat az MI-termékek tömeges előállítása előtt, és egzisztenciális kérdést vetett fel: hogyan lehet megalkotni egy olyan etikus és emberközpontú MI-szabályozást, amely egyben védi a Föld bioszféráját és támogatja a további fejlődést?

Az angol nyelvű konferencia megvitatta az EU MI-jogszabályát, beleértve annak célkitűzéseit, szerkezetét, értelmezését, a rendelkezésre álló információs forrásokat és oktatási elemeket, esettanulmányokat, valamint a különböző érdekelt felek és az MI-fejlesztők számára szükséges gyakorlati lépéseket.


Váltson angolra (a jobb felső sarokban), vagy klikkeljen a jobb oldalon található linkekre, ha meg akarja nézni a konferencia programját, prezentációit, az előadásokat videón, a fényképalbumot vagy a hallgatók által készített posztereket!